Hirdetés

Jön a troll-szűrő az Instagramra



|

Nem a hagyományos módját választották az online zaklatás megelőzésének.

Hirdetés

2016 bizonyos szempontból az online zaklatás megelőzéséről szól, többek között a Twitter és a Facebook is komolyabban fellépett a jelenség ellen. Időközben a legutóbb az automatikus fordítással újító Instagram is belefogott a saját megoldásának fejlesztésébe, az eredménnyel hamarosan minden felhasználó találkozhat.

Hirdetés

Az üzemeltetők nem a megszokott módját választották a trollok elleni fellépésnek, a döntést ugyanis a profiltulajdonosok kezébe adják. Minden felhasználó maga döntheti el, mik azok a szavak, amire szűrni kíván, ezeket, vagy az ezeket tartalmazó kommenteket pedig automatikusan letiltja a rendszer. Lehetőség lesz arra is, hogy a hozzászólásokat egyáltalán ne engedélyezzük egy adott posztnál.

A megoldás tesztelése jelenleg is zajlik, első körben a leglátogatottabb profilok tulajdonosai, hírességek próbálhatják ki. A legfrissebb információk szerint a teljes Instagram közösség néhány héten belül kapja meg a funkciót, kíváncsian várjuk, mennyit segít majd az egyébként elég kilátástalannak tűnő harcban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.