Hirdetés

Jön az Android 7.1, de a Pixel Launcher nem



|

Még az idén befut az új Android a Nexusokra, de a várva-várt launcher csak a Pixel készülékeken lesz elérhető.

Hirdetés

A Google Pixel okostelefonjai jelennek meg elsőként az Android 7.1-gyel, de hamarosan a korábbi Nexus készülékek is megkapják a legújabb Android rendszert. Sajnos azonban nem mindent, amire a Pixelek képesek. 

Hirdetés

Az Android 7.1 újdonságai közé tartoznak a zökkenőmentes frissítések, vagyis az, hogy a frissítések a háttérben töltődnek le és telepítődnek, majd egy villámgyors újraindítás után elkészült a rendszerfrissítés. Természetesen ehhez olyan készülékre van szükség, ami már gyárilag Android 7.1-gyel rendelkezik, a régi eszközök ezt nem támogatják. 

Újdonság továbbá, hogy az ujjlenyomat-olvasót navigálásra is lehet használni annak a simításával. A megfelelő hardverrel rendelkező eszközök a Daydream VR módot is támogatják Android 7.1 alatt, illetve elérhető lesz a Night Light éjszakai mód, ami automatikusan módosítja a kijelző színhőmérsékletét. Ezt egyébként egy apró trükkel már a 7.0-ban is lehet használni. Akad még egy új tárhelykezelő is, ami megmutatja, mely appok és fájlok foglalják a legtöbb helyet. A kerek ikonok is támogatottak fejlesztői oldalról, valamint az appok hivatkozásai. 

A sokak által várva-várt Pixel Launcher azonban exkluzív marad a Pixel és a Pixel XL készülékeken, legalábbis egy ideig. A Google nem tervezi az új launchert más készülékekre kiadni, és egyes források szerint a legjobb esetben is csak mérlegeli ennek a későbbi lehetőségét. Azt nem tudni, hogy a más készülékek alá sorolják-e a Nexusokat. A Google Assistant szintén csak később fut be más eszközökön, szélesebb körben csak 2017-ben. 

Az Android 7.1 előzetese még az év vége előtt elérhetővé válik a Nexus 6P, a Nexus 5X és a Pixel C készülékeken, de minden olyan eszköz, ami futtatja az Android 7.0-t, idővel megkapja az Android 7.1-et. Természetesen a többi gyártónál a várakozás hosszú hónapokig tart majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.