Hirdetés

Jönnek a fizetős szoftverek a Chrome áruházába



|

Ezen felül ugyancsak fizetős kiegészítők is elérhetőek lehetnek hozzájuk.

Hirdetés

Ugyan a Google Chrome böngészőhöz és Chrome OS operációs rendszerhez beépülőket készítők a csomagolt és hostolt alkalmazásaikért régóta kérhettek anyagi ellenszolgáltatást, ám a Google mostantól jóval szélesebb körben teszi lehetővé a fejlesztők számára a monetizálást.
 

Hirdetés


Innentől kezdve a Chrome hosztolt és csomagolt alkalmazásai után már a kiterjesztésekért is képesek lesznek pénzt kérni a fejlesztők, ráadásul a klasszikus egyszeri fizetéses modell mellett az előfizetéses és in-app vásárlásos metódusok is a rendelkezésükre állnak. A programozók sejthetően próbaverziókat is fogyasztók rendelkezésére tudnak majd bocsájtani.
 


Meglepő módon a grafikus témák készítői sem maradnak ki a jóból, de esetükben csak egyszeri fizetésre nyílik majd lehetőség. Hasznosnak tűnik, hogy a már megvásárolt kiegészítőkhöz vagy alkalmazásokhoz kiadott beépülőkért is képesek lesznek pénzt kérni a fejlesztők.


Puszta érdekességként végül megpedzegetnénk, hogy Windows rendszeren a Chrome böngésző stabil és béta kiadásai biztonsági okból május elejétől csak az Áruházból telepített kiegészítőket lesznek hajlandóak futtatni: nem tiszta, hogy a vitatott módosításnak van-e bármiféle köze a Chrome Áruház széles körű monetizálási lehetőségeinek bevezetéséhez.


(Forrás: OMGChrome)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.