Hirdetés

Jönnek a Windows-alkalmazások Chrome OS-re



|

A Google tovább támadja a Microsoftot. Jól jön nekik, hogy hamarosan megszűnik a Windows XP támogatása.

Hirdetés

Régóta tudjuk, hogy a Google a chromebookokkal a Microsoft kvázi-monopóliumát próbálja megtörni. Az olcsó, felhőben futó alkalmazásokat használó eszközök hamar népszerűvé váltak a fogyasztók körében, nem véletlen, hogy a hardvergyártók is komoly fantáziát látnak bennük. A keresőcég most úgy döntött, új frontot nyit a Redmond elleni háborúban, és az üzleti felhasználókat is megpróbálja megnyerni magának.

A Google ezen a héten jelentette be, hogy a WMWare-rel közösen a hagyományos Windows-alkalmazásokat is elérhetővé teszi a chromebookokon. A virtualizációval foglalkozó vállalat cloud-infrastruktúrája lehetővé teszi, hogy a cégek külső szervereken futtassák a legfontosabb szoftvereket és onnan streameljék azokat a különböző, Chrome OS-t használó eszközökre.

Hirdetés

Persze, a Google „Windows-alkalmazásai” korántsem hibátlanok, így valószínű, hogy a nagyvállalati ügyfelek többsége továbbra is a natív szoftvereket preferálja majd.

A szakértők szerint Mountain View első körben a KKV-kat próbálja majd magához édesgetni – erre utal a bejelentés időzítése is. A Microsoft ugyanis idén áprilisban végleg megszünteti a Windows XP támogatását, így azoknak a vállalatoknak, amelyek még ezt az operációs rendszert használják, nem sok választásuk marad: vagy különmegegyezést kötnek a redmondiakkal, vagy úgy döntenek, hogy átállnak a Chrome OS-re. Előbbi lehetőséget vélhetően inkább a nagyok választják majd, az utóbbi viszont remek megoldást lehet a kis- és középvállalatok számára.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.