Hirdetés

Július elsejével lőttek a Google Readernek



|

Váratlan áldozatot szedett a keresőcég tavaszi nagytakarítása.

Hirdetés

Tegnap Andy Rubin az Android projekttől való távozása után a Google bejelentette, hogy immáron második alkalommal idén is megrendezi a tavaszi nagytakarítását, amely során kihajítja a keveseket érdeklő szolgáltatásait és szoftvereit. Mindez teljesen érthető, ám a joggal elkaszált termékek mellett a keresőcég június elsejével megszünteti a Reader hírolvasóját is, amely segítségével az érdekes weboldalak friss tartalmait egy helyre lehet aggregálni a cikkek gyors áttekintése céljából.


Az asztali alkalmazásokkal is szinkronizálható szolgáltatás átlagos netezők körében való penetrációja valóban kérdéses, ám a médiában dolgozók nagyja esetében a Reader a de facto hírközpont, így most szinte mindenki kereshet magának új aggregátort. A szolgáltatásban lévő feedlista szerencsére szabványos OPML formátumban kiexportálható, így a költözés technikai megvalósítása nem megerőltető.


A további elkaszált termékek: GUI Builder, CalDAV API, Google Building Maker, Google Cloud Connect, Google Voice App for Blackberry, Search API for Shopping, Snapseed Desktop (Mac/Windows egyaránt).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.