Hirdetés

Incomedia WebSite X5 Smart 9



|

Még nem készítette még el első weboldalát? Az Incomedia alkalmazásával megteheti az első öt lépést.

Hirdetés

Nem árulunk zsákbamacskát. A PC World lemezmellékletén elhelyezett teljes verziós szoftverünk, a WebSite X5 Smart 9 a nemrég már bemutatott Evolution 9 kisebb testvére, amely csökkentett funkcionalitása nyomán inkább kedvcsináló, mint teljes értékű program. Az alapelv változatlan: öt egyszerűen követhető és logikusan végiggondolt lépésen keresztül weboldalakat hozhatunk létre saját magunk vagy vállalkozásuk számára. Persze ne gondoljunk profi honlapokra, ám egy tisztes oldalt még így is össze tudunk hozni a segédprogrammal.

 



Pár korlátot azonban tiszteletben kell tartani. Egyrészt a weboldal mélységénél nem merészkedhetünk túl messzire. A honlapon – azaz a nyitóoldalon – csak kattintható aloldalakat, valamint aloldalakat tartalmazó csoportokat hozhatunk létre. Ezen felül egy projekten belül – azaz egy weblapnál – maximum 25 oldalt helyezhetünk el. Ez több mint az ingyenes WebSite X5 mélysége és 10 lapos korlátja, ám elmaradt a Compact 9 és az Evolution 9 képességeitől, amelyek például 10 ezer oldalt is gond nélkül kezelnek. Szerencsére a HTML5 és CSS 2.1/3 forráskód adott, valamint ezen kiadásban is 250 darab remekül használható sablont bocsátanak rendelkezésünkre a fejlesztők, amelyeket akár szerkeszthetünk is, külön átalakítva a fej- és láblécet.

Az alkalmazható tartalomnál szintén meg van kötve a kezünk. Használhatunk szövegdobozokat, beágyazhatunk képeket, Flash animációkat, valamint videó és audió állományokat, ám HTML tartalmat, képgalériát, e-mail űrlapot, táblázatot és termékmezőt nem használhatunk. Azaz például egy Facebook gombot sem helyezhetünk el az oldalunkon, és a személyre szabásnál is kevés lehetőségünk van. Igaz ugyan, hogy kapunk egy beépített webszerkesztőt, sőt a fejlécnél alkalmazható objektumokat kedvünkre csinosíthatjuk, ám a szabadságunk körülbelül ennyiben kimerül. A WebSite X5 alapból zárt rendszereket fejleszt, ám a Smart 9 esetén már viszonylag hamar falakba ütközhetünk. Persze ezt több szemszögből is lehet vizsgálni. Akik már készítettek honlapot, legyinteni fognak e sorok után, ám aki még nem rakott össze saját weboldalt, annak pont a megkötések miatt lesz barátságos a felület.

 



A program kezelése ugyanis pofonegyszerű. Öt lépés során elsőként meg kell adni a weblap adatait, majd ki kell választani a sablont, azt követően definiálni kell az oldaltérképet, majd az oldalak elrendezését egy 2×2-es mátrixba bedobálva a tartalmakat, a negyedik lépésben a menü megjelenését és a stílusokat is lehet piszkálni, végül pedig már csak az exportálást kell elvégeznünk, akár a beépített FTP-klienssel. A motiváció fenntartására egy integrált böngésző is rendelkezésünkre áll, ahol folyamatosan tudjuk ellenőrizni a munkánkat. Annak jelenlétét akár pozitívnak is mondanánk, ha az elterjedt böngészők megjelenítései között nem lennének eltérések. Így az exportálás után érdemes az Internet Explorert, a Firefoxot, a Chrome-ot, a Safarit és az Operát is hadba küldeni.

Összességében a WebSite X5 Smart 9-et főként azoknak ajánljuk, akik e programmal készítenék el első weblapjukat. A program alkalmas arra, hogy megtanítsa az alapokat, amelyek megismerése után javasolt a továbblépés akár az Evolution 9, akár más alkalmazás felé.

Adatok:

- weblapszerkesztés egyszerűen, öt lépésben
- HTML5- és CSS 2.1/3-támogatás
- 250 beépített sablon
- menügenerátor, stílusdefiniálás
- szövegek, képek, Flash animációk, videók alkalmazása
- integrált képszerkesztő
- beépített FTP-kliens és böngésző
- Honosított felület
- Fejlesztő: Incomedia
- Ár: a PC World olvasóinak ingyenes
- Web: websitex5.com
- Kompatibilitás: Windows

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.