Hirdetés

Készülőben a linuxos Microsoft Office?



|

A pletyka szerint a redmondiak jövőre már ki is adhatják a szoftvert.

Hirdetés

Elsőre teljesen hihetetlenül hangzó pletykával állt elő a Phoronix egyik szerzője, ugyanis állítása szerint a FOSDEM konferencián egy anonimitásba burkolózó ismerőse közölte vele, hogy a Microsoft komolyan fontolgatja az Office Linuxra portolását. Ha zöld utat kap a projekt, akkor elméletileg 2014-ben akár már meg is érkezhet az irodai programcsomag első pingvines verziója.


Az informátor szerint a redmondi szoftvercég elsősorban azért gondolkodik a linuxos átiratban, mert a platform üzleti szempontból láthatóan elkezdte bontogatni a szárnyát. Megemlítendő, hogy az utóbbi években egyre több hivatal és vállalat állt át, vagy legalábbis mérlegeli komolyan a Linuxra való átállást, ám az OpenOffice / LibreOffice páros tudása bizonyos feladatok esetén kevés, a beszámolók szerint elsősorban a komplex táblázatokkal és adatbázis-kezeléssel szenvednek sokat a dolgozók. Ez a helyzet idővel természetesen megváltozhat, így előnyös volna a Microsoft számára, ha Linuxra is minél előbb irodai csomagot tudna kínálni.


Az Office-os híresztelést elindító Michael Larabel neve sokak számára ismerősen csenghet, hiszen tavaly az úriember leplezte le, hogy úton van a Steam linuxos verziója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.