Hirdetés

Kétezren programozzák az új Windows-t



|

Az MS nagy erőkel készíti a Windows 7-et.

Hirdetés

A csapatok - melyek egyenként száz emberből állnak – feladatai nagyon szerteágazóak. Az új Windows minden egyes jellemvonásáért egy-egy ilyen csapat felelős, kezdve a felhasználói felület újratervezésétől egészen az olyan, nem annyira látványos fejlesztésekig, mint például a hálózatos megoldások átalakítása. "A csapatok felépítése a következő: x fejlesztőmérnök dolgozik az új dolgokon, mellettük x úgynevezett szoftverfejlesztési tesztelő (bétateszter) valamint 1/2x menedzser." – nyilatkozta Steven Sinofsky a Windows fejlesztési részleg elnöke. "Az átlagos fejlesztőmérnökök száma egy csapaton belül körülbelül 40 ember jelenleg." Ezek szerint a Microsoft kétezer embere munkálkodik szorgalmasan az új operációs rendszeren ötszáz menedzser vigyázó felügyelete mellett.

 

Több támadás érte Sinofsky-t, miszerint egy ekkora gárda már nem elég agilis egy ilyen projekthez, sőt egyesek egyenesen azt állították, hogy a Vista is azért lett olyan, amilyen, mert képtelenség ennyi ember munkáját összefésülni a végső termékben. A kritikák szerint a legtöbb Microsoft forráskód enyhén szólva is kaotikus, ami a rengeteg apró kis csapat magányos munkájának köszönhető. Sinofsky, aki egyébként a Microsoft Office 2007 fejlesztéséért volt felelős és a nyugalomba vonuló Jim Allchin helyét vette át a Windows részlegnél, azonban hősiesen védelmezte elképzeléseit. "Néhányan azt mondják, a Windos-os fejlesztőgárda túl nagy, ám ugyanezek az emberek újdonságok tömegét várják el az új operációs rendszertől. A Windows egy nagy projekt, és mint ilyen , sok ember munkáját igényli." – mondta a kritikákra reagálva Sinosky.

 

A jelenlegi tervek szerint a Windows 7 2010-ben jelenik majd meg, és bár a színfalak mögött nem sok változás lesz – azaz a Vista alapok megmaradnak - olyan új technológiákat alkalmaz majd, mint például az érintőképernyők támogatása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.