Hirdetés

Kétlépcsős hitelesítést kaphat a Microsoft-fiók



|

Hamarosan biztonságosabbá válhatnak a Microsoft online szolgáltatásai.

Hirdetés

Meggyőző pletykák alapján az Androidra épp vizes lepedőt húzni próbáló redmondi vállalat legújabb termékeivel együtt használható Microsoft-fiók a nagyon közeli jövőben végre kétlépcsős hitelesítést kaphat.


A többek közt a Google és Apple által is opcionálisan már elérhetővé tett módszer előnye, hogy az online szolgáltatásokba való bejelentkezéskor felhasználónév és jelszó mellett egy véletlenszerűen generált kódot is meg kell adni, így a bűnözőknek hiába sikerül ellopniuk az áldozatuk vonatkozó adatait, szinte garantáltan nem tudnak majd belépni a fiókjába.


Egyelőre nem teljesen világos, hogy a Microsoft esetében miként fog működni a kétlépcsős hitelesítés: a hírek szerint lesz a kódok generálásához egy Windows Phone / iOS / Android / Blackberry rendszereken futó alkalmazás, plusz valószínűleg a vállalat opcionálisan SMS-ben is hajlandó lesz kiküldeni a kódot. A Microsoft webes alkalmazásait – például az Outlook.com levelezőt – használó kliensprogramok a kétfaktoros bejelentkezés aktiválása után elvileg egyedi, véletlenszerűen generált jelszót kapva maradnak használhatóak.

 
 
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.