Hirdetés

Kettős játszmát folytat az egyik legkedveltebb iOS-es app



|

A Crystal blokkolja a hirdetéseket, de ha egy ügynökség eleget fizet, akkor...

Hirdetés

Amikor az iOS 9 megjelent, és ezzel a hirdetésblokkolók elérhetővé váltak a rendszeren, az emberek megőrültek az effajta appokért. A Peace hamar óriási siker lett, mígnem két nap múlva a fejlesztője elkaszálta. 

Hirdetés

Az űrt a Crystal töltötte be, amely a legnépszerűbb reklámblokkoló az iOS platformon. 

Érdekes módon azonban kiderült, hogy a fejlesztője nem csak a 99 centes letöltésekből keres pénzt. Aláírt ugyanis egy egyezséget az Eyeoval (az Adblock Plus fejlesztője), aminek következében egyes hirdetőket átenged a rendszerén. 

Másként fogalmazva olyan hirdetésblokkolót kapunk, ami elveszi a pénzt a működésért cserébe a felhasználóktól, majd elveszi a pénzt a kiadóktól, hogy a felhasználók elé tegye a fizetett reklámot. 

Első ránézésre ez csúnya játék, de a Crystal alkotója szerint ezzel lehetővé teszik a felhasználóiknak, hogy támogassák a kiadókat, mivel csak az elfogadható hirdetéseket engedik át a szűrőn. 

Az Adblock Plus egyébként hasonlóan működik asztali környezetben, de ott a felhasználóktól nem kérnek pénzt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.