Hirdetés

Kezd összeállni a mobilos Firefox



|

Google Androidra, és Maemo Linuxra is elérhető az ötödik béta.

Hirdetés

Meglehetősen rég számoltunk be utoljára a hazánkban piacvezető Mozilla Firefox mobilos verziójáról, amelynek az ötödik bétája most vált elérhetővé Nokia N900-ra, és a Google Android 2-es főverziójával ellátott mobilok egy részére. Az utóbbi platformot futtató készülékek esetében a részleges támogatottság oka hardveres, hiszen a Firefox 4 Mobile Beta 5 legalább 512 MB memóriával felszerelt telefont igényel.

 

Mozilla Firefox for Mobile 4.0 beta 5
Mozilla Firefox for Mobile 4.0 beta 5

 


Ennek oka, hogy a szoftverben ugyanaz a Gecko 2.0 renderelőmotor dolgozik, mint a böngésző számítógépekre elérhető jelenlegi legújabb bétaverziójában, amely funkcionalitás szempontjából örvendetes, ám komoly memóriaéhség az ára. A legutóbbi beszámolónk óta eltelt időben sokat fejlődött a szoftver: jelentősen optimalizálták a processzor- és memóriahasználatát, továbbá a stabilitása is nagyságrendekkel jobb lett.


Az új funkciók terén kiemelendő az androidos készülékek hardveres és virtuális billentyűzetének megfelelő támogatása, továbbá a weboldalak grafikus elemeit immáron PDF-ben is le lehet menteni. Ez akkor lehet különösen hasznos, hogy ha például Google Maps segítségével útvonalat terveztet a felhasználó, azonban nem szeretne folyamatosan adatforgalmat generálni menet közben.


Nem szeretnénk kitérni az összes apró újításra, ezek pontos listája megtalálható a böngésző letöltési oldalán, azonban fontos megemlíteni, hogy immáron 100-nál is több bővítmény érhető el a programhoz - részben ezek tették igazán népszerűvé az asztali változatát is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.