Hirdetés

Kibabrál a hobbifejlesztőkkel a Microsoft



|

Nem lehet majd hagyományos alkalmazásokat fejleszteni az új Visual Studio Expresszel.

Hirdetés

Meglepő lépésre szánta el magát a Microsoft, hiszen a 11-es verziótól kezdve megcsonkítja a programozást tanulók és hobbifejlesztők körében rendkívül népszerű Visual Studio Express termékcsaládját, az idén kiadandó változattal már csak webes és Metro felületű alkalmazásokat lehet majd készíteni.

 


A redmondiak szerint aki a jövőben C++ vagy C# programokat kíván írni, az vagy marad a Visual Studio 2010 Expressznél, vagy 400-500 dollárért kénytelen lesz megvásárolni az új fejlesztőkörnyezet Professional verzióját. A jelentősen vonzóbbnak nevezhető előző variáció választása egy darabig nem fog problémát okozni, ám hosszú távon természetesen frissíteni kell majd róla.


Szerencsére mindkét nyelvhez elérhetőek ingyenes és remek fejlesztői eszközök, ám a legfontosabb újdonságok mindig a Microsoft programcsomagjában érhetőek el elsőként. A Visual Studio 11 számos sokak számára érdekes és hasznos újítása közül a C# részéről a .NET 4.5 keretrendszer támogatása emelendő ki, míg C++ terén a fordító hatékonyságán és szabványtartásán csiszoltak sokat a Microsoft programozói.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.