Hirdetés

Kilépett a fogyasztói piacról a BitCasa felhőtárhely



|

Egyetlen hónapot kaptak az állományaik mentésére a felhasználók.

Hirdetés

Tovább zsugorodik a fogyasztóknak szánt felhőtárhelyek piaca. A hazánkban kevésbé ismert BitCasa csütörtökön váratlanul bejelentette, hogy azonnali hatállyal feladta a népszerű riválisokkal - például Dropbox, Google Drive, OneDrive - való harcot, mostantól kizárólag a nagyvállalati ügyfeleknek szánt megoldásaira koncentrál.

Hirdetés


A BitCasa fogyasztóknak nyújtott szolgáltatásába ennek következtében már nem lehetséges regisztrálni, ami nyilván nem probléma. Ami viszont már probléma lehet, hogy a meglévő ügyfelek csak 2016. május 20-ig kaptak haladékot a felhőtárhelyre mentett adataik biztonságba helyezésére. A kérdéses napon a vállalat véglegesen, visszaállíthatatlanul törli majd a szerverein található felhasználói adatokat.


A BitCasa nagyjából 5 évvel ezelőtt vált elérhetővé, a vállalat eredetileg havi 10 dollárért korlátlan felhőtárhelyet adott a felhasználóinak. 2013-ben kissé realisztikusabbá vált az üzleti modell, három csomag vette át az addigi egyetlen ajánlat helyét: a havi 10 dollárba kerülő 1 TB, a 49 dolláros 5 TB, míg a 99 dolláros 10 TB helyet kínált.


(Forrás: PC World, Bitcasa)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.