Hirdetés

[Frissítve] Kínában támogatott marad a Windows XP



|

A netezésre használt helyi számítógépek 57 százalékán fut a rendszer.

Hirdetés

Amerikai testvérlapunk beszámolója alapján a világon egyedülálló módon Kínában 2014. április 8-án nem vonul nyugdíjba a Microsoft bő 12 éves Windows XP operációs rendszere, ugyanis a redmondi cég helyi nagyvállalatokkal társulva határozatlan ideig továbbra is készít majd biztonsági frissítéseket hozzá.
 

Hirdetés


A megállapodás részletei nem ismertek, azonban a Microsoft helyi partnerei feltehetően csak finanszírozó félként vesznek csak részt a műveletben, azaz fizetnek a Microsoftnak a kínai netezők Windows XP rendszereinek foltozásáért. Ettől függetlenül annyi biztos, hogy az elkészült javításokat a redmondi vállalat nem teszi majd mindenki számára elérhetővé, a nem kínai nyelvű rendszert használó ügyfelek ezeket nem fogják megkapni.


Az együttműködés nem meglepő annak fényében, hogy Kínában a Windows XP továbbra is piacvezető: az operációs rendszer 57 százalékos részesedéssel rendelkezik a netezésre is használt számítógépeken, közintézményekben és vállalkozásoknál egyaránt domináns. Az ügy érdekessége, hogy az országban használatban lévő kópiák jelentős hányada kalóz változat, ráadásul a Microsoft adatai szerint a kínai Windows XP felhasználók 70 százaléka világéletében – pontosabban az elmúlt bő 12 évben – nem futtatta még a Windows Update frissítőszolgáltatást.


Frissítés: a Microsoft tagadja a támogatás folytatását, úgy tűnik fordítási hiba okozta a félreértést.


(Forrás: PCWorld | Fotó: Lauri Rantala)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.