Hirdetés

Kinect a PC-re



|

A Microsoft kiadta a Kinect windowsos fejlesztőkészletét. A mozgásérzékelős periféria PC-n is lehetőséget kap az érvényesülésre.

Hirdetés

A Microsoft hivatalosan is kiadott Windowsra egy szoftverfejlesztői kittet (software development kit - SDK), mely lehetővé teszi a .Net fejlesztőknek, hogy különféle Kinect alkalmazásokat írjanak (C++, C#, Visual Basic). Az SDK gyakorlatilag egyenes portja az Xbox 360-on mocorgónak és DirectX nélküli környezetben is tökéletesen helyt áll. Teljes körű hozzáférést nyújt az összes perifériához, beleértve a VGA és mélységérzékelő kamerákat is. A csomag tartalmazza a szükséges drivereket és információs dokumentumokat csakúgy, mint a kezelő felületeket. A beállítás az Xbox 360-on tapasztalhatókhoz hasonló, tehát viszonylag nagy tér és kellő mennyiségű fény kell az érzékeléshez, de nem kizárható, hogy a későbbiekben olyan alkalmazások is születnek, melyek már akkor is felismerik a mozdulatokat, ha a székünkben ülünk és visszafogottan viselkedünk. Jelenleg az SDK még béta változatban van, és a Microsoft Research oldaláról tölthető le, Windows 7-re.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.