Hirdetés

Koma-Mail 3.7



|

Koma-Mailt egyszerűen kicsomagoljuk egy pendrive-ra, és már vihetjük is bárhová magunkkal a levelezésünket.

Hirdetés

A szoftver nem azt érdemli, hogy olcsó szóvicceket gyártsunk róla, mégis először megmosolyogjuk a nevét. Pedig csak egy egyszerű és nagyon is praktikus levelezőprogramról van szó.

 

 

komamail_.png

 

Főleg azok fogják nagyra értékelni a tudását, akik mindennap attól rettegnek, hogy a leveleikbe valaki beleolvas. A félelemnek vége, ugyanis a Koma-Mail nem igényel telepítést: csak egyszerűen kicsomagoljuk egy pendrive-ra, és már vihetjük is bárhová magunkkal a levelezésünket. Igazán praktikus ötlet: ha bonyolultnak találjuk az Outlookot, vagy nem bízunk a Thunderbirdben, esetleg problémát jelent az állandó, gépről gépre történő költözködés.

 

Egyszerűen nagyszerű

Legelső indításakor pár kérdést intéz hozzánk a szoftver, de nem kell megijedni, mert csak a nevünkre, a címünkre, valamin fiókadatainkra kíváncsi. Ha külső meghajtóról indítjuk a programot, természetesen a saját könyvtárába mentsük le a leveleket, de egyedi helyet is megadhatunk. Túl az ismerkedő ablakokon észrevehetjük, mennyire egyszerű külsővel van dolgunk. Felépítésében kissé az Outlook Expressre hasonlít, a szükséges gombok a helyükön vannak, természetesen az elrendezés átszabható. Pár pluszt is felfedezhetünk, mint a részletesen menedzselhető névjegyalbumot, egy saját naptárat, valamint a feladatlistát. Ha a legfrissebb hírekhez szeretnénk hozzájutni, egy olvasóablakot is megnyithatunk a részletesebb információk átböngészéséhez. Ez utóbbi kissé puritán, és csak a közvetlen RSS-oldalra mutató hivatkozásokat ismeri. A felület magyar nyelven is használható, de az újabb kiadásokra sajnos nem lett aktualizálva, így itt-ott még angol feliratokkal találkozhatunk.

 

 

koma_naptar_.png

Egy egyszerű naptár elengedhetetlen a levelezéshez


 

Haladó levelezőknek

Nemcsak egyszerű segítségeket kapunk, hiszen a leveleket néha szortírozni kell vagy éppen megsemmisíteni, mielőtt végképp elárasztana minket a levélszemét. Meglehetősen részletes szűrési lehetőségeket állíthatunk be, amelyeket listába rendezve találhatunk meg. Része a levelezőnek egy minimális, szavak alapján szűrő spamlista is, amely természetesen egyedileg szabályozható. A beállítások között a megbízhatók közé vagy a feketelistához adhatunk egy e-mail címet.

 

A leveleket automatikusan archiválhatjuk, vagy a nagyobb biztonság érdekében az egész adatbázist kódolhatjuk jelszó ellenében. A gyorsabb levélíráshoz használhatunk előre elkészített sablonokat is, melyeket pillanatok alatt összerakhatunk a parancslistából. Ha a levelezőt csak ideiglenes vagy mobil üzenetküldésre és fogadásra használjuk, beállítható, hogy a posta a kiszolgálón maradjon. Amennyiben elsődleges levelezőként szeretnénk használni, többfelhasználóssá is tehetjük, és bejelentkezéskor válthatunk a fiókok között. A már lehívott üzeneteket HTML vagy EML formátumban is kimenthetjük más programok számára.

 

 

koma_rss_.png

Egy mini RSS-olvasót is tartalmaz a levelező


 

Érdemes még megemlítenünk, hogy a csatolmányokat automatikusan tömöríthetjük: természetesen egy kivétellistát is megadhatunk azokkal a mellékletekkel, amelyeket felesleges lenne becsomagolni (például Windows Media, MP3, ZIP stb.). Az már valóban csak hab a tortán, hogy a megadott paraméterek alapján automatikusan megjelölhetjük a leveleket.

 

A Koma-Mail igazán egyszerűen használható, nagy tudású e-mail kliens, főleg internetes levelezésre. Egyetlen hátránya, hogy cégen belüli kommunikációra nem alkalmas, tehát Exchange kiszolgálón nem tudja kezelni a leveleket. Hétköznapi használatra viszont kiváló alternatíva!

 

 

Adatok

  • Telepítés nélkül működik
  • Fekete- és fehérlista spamszűréshez
  • Exportálási lehetőségek
  • Sablonlevél készítése
  • Automatikus csatolmánytömörítés
  • Magyar felület
  • Vista alatti működés
  • Ingyenes

 

 

Értékelés

Előny: bárhová elvihető e-mail kliens

Hátrány: az Exchange-szervereket nem kezeli

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 5

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.