Hirdetés

Kommandót küldtek a tényfeltáró riporterre



|

Bűnözők kamu 911 hívással okoztak kellemetlen perceket egy ismert kiberbűnözéssel foglalkozó újságírónak.

Hirdetés

Enyhén szólva is szokatlan kalanddal záródott Brian Krebs csütörtök délutánja, ugyanis a tényfeltáró újságíró délutáni takarítás közben a házának ajtaját kinyitva számos rászegezett puskacsővel került szembe. A helyi rendőrök a 911-en keresztül vészhívást kaptak a nevében, miszerint oroszok törtek be a házába, és lelőtték a feleségét.


A rendőrök intézkedés előtt egyébként többször próbálták elérni az úriembert a bejelentés miatt, ám ő túlságosan el volt foglalva a porszívózással, így hagyta csörögni a telefont. Az ajtaját akkor nyitotta ki, mikor eszébe jutott, hogy annak küszöbén ott maradt némi a karácsonyi kivilágítás kábeleinek rögzítéséhez használt ragasztó. A már helyszínen lévő rendőrök megbilincselték, ám néhány percen belül sikerült tisztázni a helyzetet.


A kiberbűnözők körében egyre népszerűbb a „swatting” névre hallgató móka, amely során manipulált hívási azonosítóval tárcsázzák a 911-et, hogy aztán valamilyen folyamatban lévő bűntényt bejelentve kellemetlen perceket okozzanak az áldozatnak. Krebs kipécézése egyébiránt érthető, az úriember tényfeltáró anyagaival már kapcsoltatott le többek közt spammelő hostingcéget, babrált ki orosz szervezett bűnözői csoporttal.


Az angolul tudók érdeklődők Krebs blogjában olvashatnak részletesen a történtekről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.