Hirdetés

Komoly károk a Trend Micronál



|

Hirdetés

A Trend Micro áprilisban egy olyan hibajavítást tett közzé a víruskereső szoftvereihez, amely jelentős problémákat okozott a felhasználók számítógépein. A Trend Micro szerint a hibás frissítés április 23-án vált letölthetővé, és mindössze 90 percig volt elérhető. Ez a kis idő azonban elég volt ahhoz, hogy sok ezer számítógép bénuljon meg, és sok ezer felhasználó váljon elégedetlenné. A problémás frissítés elsősorban Japánban okozott fennakadásokat, és többnyire a Windows XP SP2 operációs rendszerek esetében okozott jelentős lassulásokat.

A Trend Micro a hiba felismerésekor azonnal eltávolította a frissítést, és egy telefonközpontot állított üzembe annak érdekében, hogy az ügyfeleinél jelentkező problémákat a lehető leghatékonyabban tudja kezelni. Eközben egy olyan frissítést is letölthetővé tett, amely automatikusan korrigálta a hibát.

A Trend Micronak a hibás frissítés miatt jelentős pénzügyi károkat is el kell könyvelnie. Ezért a cég módosította a pénzügyi előrejelzéseit. A Trend Micronak megközelítőleg 8 millió dolláros költséget okozott a biztonsági probléma, ezért a második negyedéves eredménye is rosszabb lesz a vártnál. Az elemzések szerint 16,7 százalékos bevételcsökkenéssel kell számolni, míg a cég eladásai 3 százalékkal esnek vissza a korábbi prognózisokhoz képest.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.