Hirdetés

Közös nevezőn: Ashampoo Photo Converter 2



|

A különféle képformátumok közötti konverzió mindössze néhány kattintássá egyszerűsödik.

Hirdetés

Gyakran találkozhatunk a fotók formátumára vonatkozó megkötésekkel az online képfeltöltésre alkalmas felületeken, amely elengedhetetlenné teszi egy megfelelő konvertálóprogram beszerzését. A képmanipuláló szoftverek esetében az alapvető funkciók közé tartozik a projektek különféle kiterjesztésű mentése, azonban az általuk felajánlott beállítási lehetőségek dzsungelében könnyen eltévedhetünk. Amennyiben egy kicsit kényelmesebben használható és gyorsan elsajátítható programra vágyunk, amellyel ráadásul egyidejűleg több kép módosítására is lehetőségünk nyílik, az Ashampoo Photo Converter 2 nevű szoftverét érdemes gépünkre telepítenünk.
 

Hirdetés


Váltás extrákkal

Az alkalmazás magyar nyelvű felülete egy mindösszesen három lépésből álló varázsló segítségével vezet végig minket az átalakítás egyébként hosszadalmas folyamatán. Az első állomáson a konvertálni kívánt képeket választhatjuk ki, a megjelenő ablakban az egyes fotók legfontosabb adatairól kapunk áttekintést (méret, felbontás, készítés dátuma) indexképek társaságában. Miután összegyűjtöttük az átalakítani kívánt fájlokat a [Tovább] gombra kattintva a szerkesztési fázisba lépünk.


Az elénk táruló, jelölőnégyzetekkel tarkított felület bal felső sarkában egy nézőképet találunk gyűjteményünk első fotójáról, az egy kattintással végrehajtott változtatások (melyek a többi kiválasztott képre is hasonló hatással lesznek) itt azonnal megjelennek, így a véglegesítés előtt – a látottak alapján – még visszavonhatjuk a feleslegesnek ítélt módosításokat. A checkboxok ugyanis lehetőséget kínálnak arra, hogy tetszőlegesen átméretezzük, tükrözzük, vízjellel lássuk el, vagy különféle effektusokkal egészítsük ki fotóinkat.


Amennyiben kizárólag a formátumok cseréjét szeretnénk végrehajtani, nyugodtan ignorálhatjuk a rendelkezésünkre álló funkciókat, hisz ilyen esetben csupán a [Kimeneti formátum] feliratú mező lenyíló listájából kell kiválasztanunk a számunkra szükséges kiterjesztést. Ezt követően nincs más teendőnk, mint az ablak alján csücsülő [Indítás] gombra kattintani, és már kezdetét is veszi a kijelölt fájlok feldolgozása, melynek végeztével az átkonvertált képek már rendelkezésünkre is állnak. A szoftvert leginkább nagy képmennyiség egyidejű, azonos kiterjesztésre történő módosítása során fogjuk értékelni, hisz a program ilyen esetben rengeteg időt spórol majd meg nekünk.


Névjegy

– Fejlesztő: Ashampoo GmbH
– Ár: 14,99 USD
– Teljesítmény: 8
– Szolgáltatás: 7
– Ár/érték: 7


Adatok

– képek konvertálása 18 különböző formátumba
– sok fájl egyidejű módosítása
– átméretezés
– színbeállítások módosítása
– vízjelezés
– speciális hatások


Előny: könnyű kezelhetőség, magyar nyelv, gyors konvertálás
Hátrány: az effektusok csak kollektíven alkalmazhatók

 

Hasonló érdekességeket olvashatsz az aktuális PC Worldben is. Éves előfizetéssel ráadásul most 6 960 forintot is megspórolhatsz!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.