Hirdetés

Közösségi oldalt indított a Microsoft



|

A redmondi szoftvercég elindította saját közösségi hálózatát, a So.cl-t.

Hirdetés

Míg a Facebook a tőzsdére menetellel volt elfoglalva, a redmondi szoftvercég csendben besettenkedett a közösségi oldalak piacára, saját hálójukkal, amivel a fiatal tanulókat célozta meg. A So.cl projekt lényege, hogy fiatal diákok osszák meg egymás között érdeklődési körüket, ebből látható, hogy a Microsoft, új oldalával nem kíván rivalizálni a Facebookal, annál is inkább mivel a közösségi oldalra a Facebook azonosítónkkal is beléphetünk. Természetesen nem szükséges Facebook profil a So.cl használatához, egy Windows Live fiókkal is bejelentkezhetünk.

 



A Microsoft oldala első bejelentkezésünkkor már felkínál különböző topicokat mint például főzés, vagy technológia. Ezek közül válogatva láthatjuk, hogy a felhasználók milyen képeket, híreket osztottak meg világhálóval.

 

 

Választhatjuk, hogy követjük adott téma eseményeit, de természetesen személyeket is követhetünk. Egy új feature a So.cl-nek, hogy úgynevezett „Video party”-t tarthatunk, amelynek lényege, hogy megosztott videókat, közösen nézhetünk a jelenlévő tagokkal.

 



A Microsoft úgy hivatkozik az oldalra, mint „kísérletre a nyílt keresés terén” aminek lényege, hogy a felhasználók az egymás által megosztott tartalmakból keressenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.