Hirdetés

Közvetlen rivális állíthat a Chrome OS-nek a Microsoft



|

Elvileg csak univerzális alkalmazások lesznek futtathatóak a Windows 10 Cloudon.

Hirdetés

A közelmúltban már jó néhány alkalommal hallottunk a Windows 10 egyelőre bejelentetlen Cloud kiadásáról, a ZDNet-nél dolgozó Mary Jo Foley most belsős forrásokból származó, érdemi információkat szerzett a termékkel kapcsolatban. A beszámolója szerint az új rendszert a Google Chrome OS közvetlen riválisának szánja a Microsoft, és specifikusan az oktatási piacon szeretne érvényesülni vele, az átlagos fogyasztóknak jó eséllyel nem fogja reklámozni a terméket.


Hirdetés


Ennek van egy nagyon specifikus oka: az értesülések szerint a Windows 10 Cloud kizárólag az univerzális alkalmazásokkal lehet kompatibilis, a megboldogult Windows RT-hez hasonlóan nem lesznek futtathatóak rajta a klasszikus Win32 szoftverek. Elsőre furcsának tűnik a döntés, hiszen a Windowst pont az óriási szoftverkínálata teszi sokkal vonzóbbá a Chrome OS-nél. A jelek szerint a Microsoft úgy gondolja, hogy funkcionalitás tekintetében még így is sikerül többet ajánlani a Chromebookok által nyújtottnál.



A régi alkalmazások letiltásának két további előnye is lehet: egyrészt egyszerűbbé és olcsóbbá válhat az intézményi eszközpark üzemeltetése, másrészt az iskolák nyugodtan vehetnek majd ARM processzoros laptopokat, nem kell azon gondolkodniuk, hogy megfelelően működik-e majd az x86-os alkalmazások emulációja. Ha feltétlenül utóbbi típusú programokat futtatnának, akkor viszont tudják, hogy a Windows 10 Cloud nem felel meg a céljaikra.


(Forrás: The Verge | Nyitókép: Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.