Hirdetés

Kürt a belső lopások ellen



|

A Kürt a füstölgő hardverek mellett idén egy "elektronikus páncélszekrényt" is kiállít a CeBIT-en

Hirdetés

Az idei CeBit kiállításon a KÜRT megismerteti a közönséggel első saját fejlesztésű, belső adatlopásokat megakadályozó szoftverét, a DataDefendert, amely a vállalatok egy máig megoldatlan biztonsági problémájára, a belső adatlopások megakadályozására fejlesztettek ki. Az "elektronikus páncélszekrény", sikeres bevezetése tavaly júliusban kezdődött meg Magyarországon, a hannoveri vásáron történő megjelenése pedig egyben a szoftver nemzetközi debütálása és piacra lépése.

Az ügyfél/kiszolgáló felépítésű, központilag vezérelhető DataDefender segítségével bármely felhasználói munkaállomáson megakadályozható az illetéktelen adathozzáférés. A beépített intelligenciával felvértezett szoftver felügyel mindenféle adatmozgást a munkaállomás összes létező kimeneti csatlakozófelületén. A DataDefender rendszergazdája központi kezelőfelületen állíthatja be, hogy mely felhasználóknak vagy csoportoknak milyen jogosultságot engedélyez (például megadhatja, hogy USB-s pendrive-ról csak olvasni tudjon a felhasználó, de írni ne tudjon rá). Mindeközben a számítógép használhatósága nem csökken, a csatlakozókra kötött egyéb eszközök (egér, nyomtató stb.) továbbra is működőképesek maradnak.

A KÜRT arra számít, hogy a nemzetközi piacokon Németországban lesz a legnagyobb sikere a DataDefendernek, illetve hogy német leányvállalatánál az egyik legfontosabb árbevételi tényező lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.