Hirdetés

Látványos újítások a Firefox 20-ban



|

Megújult a letöltéskezelő, továbbá már bármikor nyitható privát ablak.

Hirdetés

Tegnap délután a Mozilla előzetes ütemtervének megfelelően elérhetővé tette a Firefox 20-at, az új változat beszerzése a szokásos letöltögetéses módszer mellett a böngésző beépített frissítőjével is megoldható.


Összesen három komoly újdonságról van szó: mostantól kezdve bármikor indítható privát módú ablak, a lefagyott beépülőket képes automatikusan bezárni a böngésző, továbbá a régi letöltőablakot egy gyorsabb hozzáférést nyújtó letöltési menü váltotta.


Szabványtámogatás terén is akad néhány újítás: a fejlesztők implementálták a HTML5 mikrofonhoz és webkamerához beleegyezés után hozzáférést nyújtó getUserMedia programozási felületét, a canvas elem már támogatja a vegyítési (blend) módokat, használhatóvá váltak az ECMAScript 6 clear() és Math.imul metódusai, a webfejlesztők pedig kaptak egy beépített JavaScript profilozót.


Ezeken felül a Mozilla munkatársai csiszoltak a böngésző teljesítményén, befoltoztak 11 biztonsági rést (ezekből 3 kritikus, míg 4-4 súlyos és közepes besorolást kapott), Mac OS X alatt pedig „megjavították” a Unity beépülő hibás HiDPI módú grafikus kimenetét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.