Hirdetés

Lejtőre kerülhet a Microsoft és az Intel



|

A PC-k egyre kevésbé fontosak, ami a két cég piaci részesedésének csökkenését jelenti.

Hirdetés

A '70-es és '80-as években a Microsoft és az Intel minden PC-t gyártani szándékozó cégen túlnőtt, a párost pedig a Wintel szövetségeként is emlegették. A duó lába alatt mára azonban már közel sem ilyen biztos a talaj: az ARM, a Google és ezek partnerei egyre nagyobb súllyal szólnak bele a játszmába.

 

Az okostelefonokat, a tableteket és egyéb kicsi eszközöket az emberek milliói vásárolják - mivel ezek a készülékek alkalmasak a böngészésre és a multimédiás tartalmak kezelésére is, a PC-k már nem élveznek akkora kiváltságot, hiszen sokak számára nem is fontosak így. A számítógépek piaca tovább szélesedett a PC-knél, a Wintel pedig érdekes helyzetbe került: ezúttal ők próbálnak alkalmazkodni a mások által felállított formai követelményekhez, felületekhez és árakhoz. Miközben kimaradtak a két leggyorsabban növő szektorból, próbálnak idegenben is versenybe szállni.

 

2011-ben a Microsoft piaci részesedése az operációs rendszerek terén 44 százalék volt, azonban az IHS iSuppli elemzői szerint ez 2016-ra 33 százalékra csökken. Az Intel processzorpiaci helyzetét 41-ről 29 százalékra vetítik előre, noha addigra a szektor a duplájára nő.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.