Hirdetés

Nem akar torrenteket Dropbox



|

A lehetséges kalózkodás miatt táncolt vissza a vállalat.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt meglehetősen komoly sajtót kapott a Boxopus névre hallgató webes torrent kliens, hiszen a felhasználói P2P technológiával megosztott tartalmakat tölthettek le vele fiókjukhoz kapcsolt Dropbox tárhelyükre.


A Boxopus készítői szerint néhány héttel ezelőtt, a szoftverük alfa verziójának elkészültével kifejezetten engedélyt kaptak a Dropboxtól a webes API-jaik használatára, ám a tegnapi nap folyamán a tárhelyszolgáltató váratlanul mégis letiltotta az infrastruktúrájához való hozzáférésüket, így lényegében a komplett Boxopus használhatatlanná vált.


Sejthető módon a Dropbox állítása szerint a letiltásra azért került sor, mert a Boxopus felhasználók egy része illegális tartalmakat tölthetne le a szervereikre, ezen típusú állományok tárolása pedig ütközik a szerződési feltételeikkel, így megelőzési célzattal inkább visszavonják a teljes szolgáltatás hozzáférési jogosultságát.


A váratlan pofon ellenére a Boxopus fejlesztői nem kívánják a kukába hajítani munkájuk eddigi gyümölcsét, jelenleg technikailag megfelelő, alternatív tárhelyszolgáltatót keresnek a Dropbox pótlására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.