Hirdetés

Mac és Linux alatt is üt a Java kártevő



|

A Java 7 kiaknázó sérülékenységre az Oracle még nem adott ki javítást. Védekezni korlátozottan lehet.

Hirdetés

Sokat szidtuk a Windowst a hibák miatt, aztán terítéken volt az Office és legújabban a Flash a fekete bárány. A fejlesztők sokat dolgoztak a sérülékenységek javításán és mára nem ezek a szoftverek a legkönnyebben támadhatók, hanem éppen az elvileg ellenőrzött programkód futtatással dolgozó Java.

 

 

Eddig általában védettnek érezhették magukat a Mac és Linux rendszerek felhasználói, de ebben az esetben ez sajnos nem áll, ők is retteghetnek. Részletesen ír a computerworld.hu cikke a legújabban felfedezett sérülékenységről, mely a Java 7 esetén áll fenn és már épülnek rá kártékony weboldalak is. Az Oracle egyelőre nem biztosított javítást a hibához, de azért részleges megoldás már most is elérhető, hogy mi módon kerülhetjük el a fertőzést, arról is beszámol a cikk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.