Hirdetés

Már az NVIDIA driver is hazatelefonál



|

Érdemes lett volna bejelenteni a GeForce illesztőprogram új funkcióját.

Hirdetés

A MajorGeeks beszámolója alapján a közelmúltban telemetrikai modullal bővült az NVIDIA GeForce videokártyák meghajtóprogramja. Erről a chiptervező cég semmiféle külön tájékoztatást sem nyújtott a felhasználók számára, így kisebb botrányt okozott a felfedezése. A reakció érthető, hiszen manapság nehezen követhető, hogy a számítógépeken futó szoftverek kinek és milyen anonim információkat küldözgetnek a felhasználóik tudta és érdemi hozzájárulása nélkül. Mint a példából is látható, mára eljutottunk odáig, hogy a cégek az adatgyűjtés puszta bejelentésére sem feltétlenül veszik a fáradtságot.


Hirdetés


Az NVIDIA természetesen nem állt át a Sötét oldalra: a háttérben történő adatgyűjtés célja a GeForce kártyák illesztőprogramjainak és segédprogramjainak jobbá tétele. A háttérben futó szolgáltatás többek közt információkat küld az NVIDIA számára a hardverkonfigurációról, a megnyitott alkalmazásokról, azok futtatási idejéről, a driver összeomlásának körülményeiről, a futtatott játékok sebességéről, azok grafikai beállításairól.



Az adatgyűjtés nem kapcsolható ki a meghajtóprogram beállítófelületén. Aki le szeretné tiltani, az indítsa el az Autoruns for Windows alkalmazást, a Filter mezőben keressen rá az NVIDIA kifejezésre, majd szedje ki a pipákat a fenti képen "Telemetry" néven azonosított bejegyzések elől, és indítsa újra a PC-jét. Nem világos, hogy a driverfrissítések installációjakor a telepítőprogram vajon visszateszi-e a pipákat.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.