Hirdetés

Már készülnek a gyártók a Windows for ARM-ra



|

A Microsoft éppolyan elkötelezett az ARM, mint az Intel és AMD processzorokkal kapcsolatban.

Hirdetés

Nincs váltás, bővítés van. Steven Sinofsky MSDN blogbejegyzése szerint ugyanakkor jelenik meg az ARM alapú Windows és PC, mint a Windows 8.

 

Sokaknak feltűnhetett, hogy milyen flexibilis alapul szolgált az utóbbi 3 évtized során az Intel/AMD x86/x64 platform a Microsoft operációs rendszerei számára, kezdve az egyfelhasználós, munkaorientált DOS-tól egészen napjainkig. Az is egyértelmű azonban, hogy modern mobil számítástechnikai eszközöket nem igazán érdemes x86 alapokra építeni, így néhány évnyi kvázi sikertelen próbálkozás után a Microsoft keblére öleli az ARM-ot.

 

 

Igen, ez sok kérdést felvet. Vajon megéri a Microsoftnak a kétkulacsos fejlesztés? A Metro alkalmazások futnak-e majd Windows for ARM alatt? Az Office is elérhető lesz majd ARM gépeken? Mikorra várhatók az első ARM alapú windowsos gépek? Részletek a Mobilport.hu cikkében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.