Hirdetés

Már okosórán is játszható a Half Life



|

Egy lelkes moddernek hála a Valve klasszikusát Androidos okosórákon is élvezhetjük.

Hirdetés

A legelképzelhetetlenebb eszközökön futtatható régi játékok királya eddig abszolút a Doom volt. Csak néhány példát említve, a klasszikus shooter számológépeken, bankautomatákon, és magában a programban található számítógépen is játszható volt. Mindez arra is jó példa, hogy ami sok-sok évvel ezelőtt csúcskonfigurációnak számított, azt ma már egy hordozható eszköz nevetve leiskolázza, talán ebből adódott Dave Bennett ötlete, hogy okosórákra is elérhetővé teszi a klasszikus Half Life-ot.

 

Hirdetés

 

A kreatív modder az SDLash3D applikáció segítségével korábban már működésre bírta a Team Fortress Classicot Androidon, jelenleg pedig egy tutorialt készít Gordon Freeman kalandjaihoz. A köztes időben úgy érezte, nem árt ha megosztja a nagyérdeművel, hogyan indíthatják el az eredeti Half Life játékot Androidos okoseszközökön. Ehhez mindössze az eredeti programra, az SDLash3D appra és az Extras.7z-re lesz szükség, a kissé időigényes folyamat részleteit Dave weboldalán találhatjátok meg.

 

 

Mielőtt azonban bárki túlságosan beleélné magát, hogy a csuklóján járja be a Black Mesát, nem árt tudni, hogy a program elég szélsőségesen viselkedik, a teljesítménye átlagosan 2 és 30 FPS között ugrál, a láva és a speciális fényeffektek különösen megviselik. Az érintőképernyős irányítás ugyan működik, 1,65 hüvelyken azonban ne számítsunk csodára, az alapvető funkciókat kivéve szinte kezelhetetlen. Dave egyébként egy első generációs LG G Watch okosórával próbálkozott, az eredmény pedig felveti a kérdést, hogy valóban szükségünk van erre? Nem tudjuk, de azért elég menőnek hangzik a zötykölődő buszon a játéktörténelem egyik legnagyobb klasszikusát nyüstölni.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.