Hirdetés

Már tölthető a Firefox 19



|

Gyors és biztonságos PDF-olvasót kapott a webböngésző.

Hirdetés

Valamikor a mai nap során a Mozilla elérhetővé fogja tenni megszokott letöltési oldaláról a Firefox idei második főverzióját, ám az alapítvány FTP szerveréről a türelmetlenek már beszerezhetik a legfrissebb kiadást. A 19-es változat legnagyobb újdonságát a beépített PDF-olvasója jelenti, amely érdekességét az adja, hogy natív kódú plugin helyett egy JavaScript könyvtárról van szó. A megoldás HTML5-be konvertálja a forrásfájlt, így elméletben jóval biztonságosabb az Adobe Reader és hasonló megjelenítők beépülőinél.


Megemlítendő, hogy a Firefox „Fájl megnyitása...” menüjéből is betölthetőek a PDF-állományok, így aki csak rendkívül ritkán nyit meg saját gépen lévő dokumentumokat, annak mostantól nem is feltétlenül szükséges feltelepíteni egy különálló olvasót.


A Firefox 19 további újdonságai a webprogramozókat érintik: új funkciókat kaptak a beépített fejlesztői eszközök, továbbá újabb HTML5-ös elemek váltak támogatottá. Azt egyelőre nem tudni, hogy a már jó ideje fejlesztés alatt álló Australis kezelőfelület mikor kaphatja meg a böngésző: elméletileg ebben a főverzióban kellett volna landolnia, ám a projekt wikije alapján még rengeteg munka van vele.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.