Hirdetés

Ashampoo WinOptimizer 2012



|

Rengeteg rendszeroptimalizálót kipróbáltunk már, de egyikben sincs meg minden funkció, amelyre szükségünk van? Ha ez a helyzet, akkor vessünk egy pillantást e havi teljes verziónkra, amelynek legfőbb előnye, hogy fejlesztői rengeteg képességet pakoltak bele.

Hirdetés

Egy teljes körű rendszertakarító és optimalizáló alkalmazásról beszélünk, amelyhez a PC World magazin márciusi számának olvasói ingyen hozzájuthatnak az AIDA64 Extreme Edition 1.85 mellett. Az alkalmazásnak számos modulja van, amelyeket hat különböző csoportba osztottak. Ezek vagy a főablak tetején lévő Főmenü gombra kattintva, vagy pedig az alul található Minden modul ikonon keresztül érhetők el. Ezen felül a Kedvencek ikon értelemszerűen a gyakran használt modulokat tartalmazza, az automatikusan megjelenő Áttekintés ablak pedig a rendszerről szolgál minimális információval, valamint felsorol néhány végrehajtásra érdemes optimalizáló lépést.

 



A Karbantartás modul a rendszerünk takarításával kapcsolatos feladatokat tartalmazza. Ide került az úgy nevezett One-Click optimizer, amely egyszerre indítja el a szintén ebben a kategóriában szereplő Drive Cleaner, Registry Optimizer és Internet Cleaner modulokat. Ezek az átmeneti állományokat, az internetböngészés közben a gépünkre kerülő állományokat törlik le, valamint a rendszerleíró adatbázist takarítják ki. Ide tartozik még a Defrag 3 névre hallgató töredezettségmentesítő modul is.

A Teljesítménynövelés részben a rendszer gyorsításának eszközei kaptak helyet: a Service Manager segítségével a különféle rendszerszolgáltatások kapcsolhatók ki, a StartUp Tuner használatával rendet vághatunk az automatikusan elinduló programok között, az Internet Tuner optimalizálhatja az internetkapcsolatot automatikusan vagy manuálisan, a Process Manager pedig nevéhez méltóan egy feladatkezelő, amely az aktuálisan éppen futó folyamatokat mutatja.
A kicsit furcsa nevű Windows-szabályozás pont alatt két teljesen különböző jellegű modul kapott helyet. A Tweaking zavarba ejtően nagy mennyiségű rejtett rendszerbeállítás megváltoztatását teszi lehetővé. Ezen modul tudása gyakorlatilag egy teljesen önálló alkalmazásnak is a dicséretére válna, benne kilenc kategóriába vannak sorolva a különböző beállítási lehetőségek, ráadásul mindegyik alatt - fülek segítségével - további alkategóriák választhatók ki. Az Icon Saver ennél sokkal kevésbé érdekes: az asztalon található ikonok helyét képes elmenteni és visszatölteni.

 



A Rendszer-elemzés nem optimalizáló és takarító modulokat tartalmaz, hanem rendszerinformációs eszközöket. Egyrészt a teljes rendszerre vonatkozó adatokat nyújt, másrészt meghajtó foglaltsági térképet készít, amelynek segítségével könnyedén megtalálhatjuk, hogy hová tűnt a szabad hely a merevlemezről. A harmadik, System Benchmark modul pedig a gép teljesítményének mérésére alkalmas.

A Fájl-eszközök pont alatt speciális fájlkezelő műveleteket találhatunk. Ilyen a File Wiper, amely különböző biztonságos állománytörlésre alkalmas algoritmusokkal írja felül azokat a dokumentumokat, amelyekről semmiképpen nem szeretnénk, ha valaki vissza tudná állítani őket. Szintén a biztonságot segíti a File Encrypter & Decrypter, amely fájlok jelszóval történő védelmére való, a File Splitter & Joiner pedig az állományok darabolásra és azok újbóli összefűzésére.

Az Általános beállítások közt olyan modulokat találunk, amelyek máshová nem fértek be, egyrészt innen indíthatunk biztonsági mentést, másrészt ütemezett feladatokat futtathatunk, harmadrészt elérhetjük a beállításokat is. Talán a fentiekből is kiderült, hogy a program rengeteg funkcióval rendelkezik, amelyek a rendszeroptimalizálás és karbantartás gyakorlatilag teljes területét lefedik.

Adatok:

- Rendszertakarító modul átmeneti állományok és rendszerleíró adatbázis tisztításához
- Automatikusan induló programok és rendszerszolgáltatások kikapcsolása
- Hozzáférés rejtett Windows-beállításokhoz
- Rendszerdiagnosztikai modulok
- Fájlkezelő funkciók
- Biztonsági mentés
- Beépített feladatütemező
- Fejlesztő: Ashampoo GmbH.
- Ár: a PC World olvasóinak ingyenes
- Web: ashampoo.com/hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.