Hirdetés

Másként másol a Windows 8



|

A másolási folyamatok közös, informatívabb ablakban jelennek meg és lesz natív USB 3.0 támogatás is.

Hirdetés

A Microsoft fejlesztői a hivatalos Windows 8 blogon részletezik, hogy személyhez nem köthető felhasználói adatok alapján konszolidálták az Intézőben (Explorer) a fájlműveleteket. Az eredmény egy könnyebben kezelhető és informatívabb rendszer lesz.

 

Ha most a Windows 7-ben másolást indítunk (tipikusan a copy-paste, azaz másol-beilleszt funkciókkal), akkor annyi ablak nyílik meg és mutatja a munka folyamatát, ahány másolást indítunk. Ezek az ablakok egymástól függetlenül futnak és külön-külön zaklatják megerősítésre vonatkozó kérdésekkel a felhasználót.

 

 

 

 

A Windows 8-ban minden másként lesz. Egységes ablakban, egymás mellett jelennek meg a futó munkák információi, az egyes folyamatok külön leállíthatók vagy pillanat-állj állapotba kapcsolhatók. A forrás és célmappák előhívására is lehetőség van ebből az ablakból.

 

 

 

 

Részletes nézetbe váltva további információkkal lehetünk gazdagabbak, folyamatos átviteli sebesség grafikonná változnak a folyamatjelző csíkok. Továbbra is megjelenik a számított hátralévő idő, de ennél sokkal megbízhatóbb előrejelzést adnak a grafikonok.

 

 

 

 

Állománynév ütközésekkor egyesével kérdezi meg a jelenlegi Windows, hogy mi legyen és a döntést alkalmaztatni lehet a kötegben előforduló további ütközésekre vonatkozóan. A Windows 8-ban egy beszédesebb panel jelenik meg, ahol több ütközés is felsorolásra kerül egymás alatt. Ha képekről van szó, akkor azok bélyegnézete is megjelenik az egyéb állományjellemzők mellett.

 

Amint közeleg a szeptember közepén rendezendő BUILD konferencia, úgy leplez le egyre több részletet a Microsoft a Windows 8-al kapcsolatban. Ma a Windows 8 hivatalos blogján megerősítették, hogy az új operációs rendszer natívan támogatja az USB 3.0 adaptereket és eszközöket. A Microsoft szerint ez ma már alapvető, mivel 2015-re minden PC_ne lesz USB 3.0 csatlakozó. Az új interfész az USB 2.0-hoz képest mintegy tízszer gyorsabb és több áramot is szolgáltat a mobil meghajtók számára, így ritkábban lesz szükség kiegészítő tápellátásra.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.