Hirdetés

Megérkeztek a 2012-es Nortonok



|

A Norton Internet Security 2012 és AntiVirus 2012 már elérhető a magyar piacon is.

Hirdetés

A Symantec elérhetővé tette a Norton Internet Security és Norton Antivirus új, 2012-es változatát, amely szoftverek számos újdonsággal gazdagodtak. Candid Wueest, az IT-biztonsági cég vezető biztonsági mérnökének elmondása alapján a fejlesztés három jól meghatározott pillér alapján zajlott. A céljuk a végpontvédelem hatékonyságának a javítása, a jobb teljesítmény elérése és a mindig jelen lévő felügyelet biztosítása volt.

 

 



Továbbfejlesztett Sonar és Insight

A jobb védelem érdekében az új verziókban a mérnökök továbbfejlesztették a négy védelmi alrendszer közül a Sonar technológiát, amely nyomon követi a futó alkalmazásokat annak érdekében, hogy kiszúrja a gyanús viselkedést, illetve gyorsan felismerje és letiltsa a korábban ismeretlen fenyegetéseket. Ezen felül az Insight hírnéven alapuló biztonsági technológiát is továbbfejlesztették, amely a Symantec több millió felhasználójától gyűjtött anonim adatokból képes automatikusan felismerni az addig ismeretlen rosszindulatú szoftvereket. Ezzel párhuzamosan a Download Insight már azt is előre képes jelezni – megfelelő mennyiségű adat birtokában – hogy egy alkalmazás milyen stabilan fut a rendszereken. Így a funkció már előre jelzi, ha egy egyébként vírusmentes szoftver rossz hatással lehet gépünk stabilitására.

 

 

 



A biztonságos böngészés érdekében továbbfejlesztették a Norton identitásvédelmét is, amely új, letisztult felülettel, egyszerűsített bejelentkezési folyamattal és jelszótárolási képességekkel gazdagodott. Sőt a megoldás immár képes a felhőn keresztül szinkronizálni ezen adatokat, így megkönnyíti a hozzáférést bármely számítógépről, amelyen a Norton Internet Security 2012 van telepítve. Végezetül a Safe Web immár külön Facebook modult kapott, amely még az előtt felfedi a kártékony hivatkozásokat, mielőtt azokra a felhasználó rákattinthatna a közösségi oldalon.

Hogy az újdonságok mennyire lettek sikeresek, azt előre nehéz meghatározni. Az iparágilag elfogadott víruslaborok – az AV-Comparatives és az AV-Test - még nem közöltek ugyanis olyan átfogó teljesítmény tesztet, amelyben a Symantec 2012-es végpontvédelmei szerepeltek volna. Habár a Norton új termékeinek az elsőségét a teljesítmény terén már megállapította az AV-Test, fenntartással érdemes kezelni az eredményeket, mivel szponzorált kutatásról van szó.

 


Nehéz észrevenni

Ezen felül a Norton Internet Security 2012 szintén előkelő első helyet kapott az AV-Comparatives tesztjén, amely alapján a vizsgált végpontvédelmek közül a legkevésbé lassítja le a rendszereket, azaz egy gyors megoldásról van szó. Ezen eredményre már inkább érdemes figyelni, mivel nem egy fizetett jelentésről van szó. A Symantec belső tesztelései alapján egyébként a Norton 2012 a 2011-es változatot is felülmúlja: 30 százalékkal gyorsabb vizsgálatot, 17 százalékkal gyorsabb boot időt és 24 százalékkal gyorsabb fájlmásolást tesz lehetővé.

 

 



Jelentős újdonság még a Norton Management, amely segítségével a felhasználók a világ bármely pontjáról kezelhetik a Symantec termékeiket. Ez azt jelenti, hogy távolról hozzáadhatnak Norton terméket, hozzáférhetnek a biztonsági beállításokhoz és frissíthetik az előfizetésüket, ezzel egyszerűvé téve az eszközeik egészségi állapotának ellenőrzését.

Hordozható gépek segédei

Notebook tulajdonosoknak érdekes lehet még a sávszélesség-szabályozás, amivel  3G-hozzáférés esetén korlátozhatják a felhasználók a nem létfontosságú frissítések letöltését, hogy az ne terhelje a havi adatforgalmi keretüket. Illetve a jelenleg még béta állapotba lévő Anti-Theft ingyenes webszolgáltatásra is érdemes figyelni, amely segítségével a felhasználók gyorsan és egyszerűen zárolhatják, megkereshetik és nagyobb eséllyel visszakaphatják személyi számítógépüket, laptopjukat, vagy androidos készüléküket – és ezzel együtt az értékes információkat – abban az esetben, ha valaha elveszne, vagy ellopnák. A program legfontosabb funkciói közé tartozik a Sneak Peek, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy távolról aktiválják az elveszett, vagy ellopott eszköz webkameráját, ezzel felfedve a személyt, akinél a készülék megtalálható.

 

 

 



Érdemes kiemelni még az új felhasználói felületet is, ahol a felhasználók egyszerűbben átláthatják gépük védelmi állapotát, valamint könnyedén elérhetik a Norton Mobile Security Lite, a Cybercrime Index, az Online Family, valamint a Safe Web szolgáltatásokat.

Végezetül a Norton számos új ajánlattal jelentkezik az Everywhere kezdeményezésen belül is.  Az elkövetkező hónapokban várhatóan érkezik majd a Norton Tablet Security, amely új változatot speciálisan az androidos táblagépekre tervezték, hogy megvédje a készüléket, a privát és fontos adatokat arra az esetre, ha az eszköz elveszne, ellopnák, illetve vírusok vagy más fenyegetés érné. Érkezik még a Norton Online Family Android és iOS ingyenes mobil alkalmazás is, ami lehetővé teszi a Norton Online Family-t használó szülők számára, hogy nyomon követhessék a gyerekeik online tevékenységét, és beállítsák a gyerekek számára a “Házirendet” iPhone-on, iPad-en, iPod–on, vagy androidos készülékeken keresztül. Ezek az új mobilvédelmi szolgáltatások kiegészítik a meglévő Norton Mobile Security Lite és a teljes funkcionalitással bíró Mobile Security termékeket.

Árak, elérhetőség és kompatibilitás

A Norton Internet Security egy éves díja 1 számítógépre aktuális középárfolyamon számolva 13.200 Ft (47,99 euró), három számítógépre pedig 18.700 Ft. A Norton Antivirus egy éves díja 1 számítógépre 9.900 Ft (67,99 euró), három számítógép esetén pedig 14.300 Ft (51,99 euró), szintén középárfolyamon számolva.

A Norton új termékeihez kapcsolódó mobilbiztonsági megoldások, illetve az Android marketen elérhető mobil alkalmazások hazánkban jelenleg még nem kerültek forgalmazásra.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.