Hirdetés

Megint végzetes veszélyben az Android



|

A mostani sebezhetőség 2010 óta minden Android-verziót érint.

Hirdetés

Nagyon kiterjedt sebezhetőség volt nemrég az Androidban a Stagefright, és bár a Google augusztus elején betömte a réseket, természetesen a javításokra a legtöbb készüléknél még sokáig kell várni...

Hirdetés

A Trend Micro most aggasztó felfedezést tett: az Android videokezelése egy újabb nagy sebezhetőséget rejt, ugyanis egy hacker ezeken keresztül is le tudja futtatni a saját kódját. 

A támadók 2010 óta, vagyis az Android 2.3-tól fölfelé bármelyik verziót meg tudják támadni, még az 5.1.1-et is. 

Természetesen a szakértők megvárták a bejelentés előtt, hogy a Google elkészítsen egy javítást a biztonsági réshez. Azonban mint az lenni szokott, a végfelhasználók ilyet még nem kaptak: ez legjobb esetben is hetekbe telik a rengeteg típusú készülék miatt. 

A Trend Micro szerint a támadók a kódjukat ugyanolyan engedélyekkel tudják futtatni, mint amit a médiaszerver-program is megkap tőlünk. A komponensnek hála képeket készíthetnek, MP4-es fájlokat olvashatnak és videókat vehetnek fel - többek között. 

Ezúttal az egyedi Androidok is érintettek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.