Hirdetés

Mégis jöhet a kínai Google Play Áruház?



|

A NetEase felajánlotta a Google-nek, hogy segít elindítani a kínai Play Áruházat.

Hirdetés

2010-ben a Google úgy döntött, hogy inkább visszavonul a kínai működéstől, mintsem engedjen a kormányzati nyomásnak és a keresési találatok cenzúrájának. Most talán mégis visszatérhet az országba a Play Áruházzal. 

Hirdetés

A The Information jelentése szerint a Google-t felkereste a pekingi NetEase, és szeretné közös erővel elindítani a Google Play Áruházat Kínában. 

A felek még nem tudtak megállapodni, illetve érdemes megjegyezni, hogy a Google-t a múltban is keresték már hasonló ajánlatokkal. A nehézséget a kormányzati jóváhagyások megszerzése, a szabályozások, a cenzúra és a helyi adattárolás jelentik. 

A Google állítólag már 2015-ben készen állt egy cenzúrázott Play Áruház elindítására, azonban ebből végül semmi nem lett. 

A Google a kínai működéssel 479 millió androidos felhasználóhoz férne hozzá, és persze az in-app vásárlásokból is profitálna, riválist jelentve a helyi Tencent, Baidu, Alibaba és Qihoo 360 számára. 

Érdekesség, hogy az App Annie szerint a piacon az ázsiai régió árbevétele 2020-ra 58 milliárd dollár fölé emelkedik, ami magasabb érték lesz, mint a világ összes többi régiójának együttes bevétele. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.