Hirdetés

Mégis szimpla X-szel jön az Ubuntu 13.10



|

A többmonitoros működés hiányosságai miatt tolódik a Mir debütálása.

Hirdetés

Az OMGUbuntu portál beszámolója alapján a Canonical hivatalos is bejelentette, hogy a hónap második felében érkező Ubuntu 13.10 operációs rendszerében alaptelepítés mellett csak a megszokott X Window System kijelzőkezelő fog helyet kapni.

Hirdetés


Az eddigi tervek alapján az októberi kiadásba már bekerült volna a Canonical Mir névre hallgató új megoldása, ám a jelenlegi grafikus meghajtók inkompatibilitása miatt azok az XMir csatolófelületen keresztül működtek volna. Ennek tulajdonképpen nem sok értelme volt, csupán egy átmeneti megoldásnak szánták a tipikusan csak „X”-ként emlegetett régi kiszolgáló teljes kivezetése előtt.


A Canonical tájékoztatása alapján a Mir már stabil lábakon áll, azonban az XMir kiábrándítóan kezelte a többmonitoros konfigurációkat, így végül az ésszerű utat választva inkább az X egyedüli alkalmazása mellett döntöttek. Az eredeti terv felborulása miatt egyelőre nem tudni, hogy az Ubuntu 14.04-et milyen kijelzőkezelővel kívánja majd szállítani a Canonical, ebben már önállóan dolgozott volna a Mir.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.