Hirdetés

Megjelent a Spy Sweeper 5.0



|

A program új, fejlettebb technológiával keresi a betolakodókat

Hirdetés

A program az intelligens pajzsok (Smart Shield) segítségével még azelőtt megfogja a kártevőket, hogy azok a regisztrációs adatbázisba, egy alkalmazásba, a memóriába vagy az indítómappába települnének, esetleg módosítanák az Internet Eplorer beállításait.

A Spy Sweeper 5.0 technológiai újdonsága egy szabadalmaztatás alatt álló eljárásban rejlik, amelyet az 5.0-ás verzióban megjelent Keylogger Shieldben (Billentyűzetfigyelő pajzs) alkalmaztak először. A módszer minden billentyűzetfigyelő programot felismer és gyakorlatilag téves riasztást (false positive) nem ad. A továbbfejlesztett Spy Sweeper a kémprogramokat viselkedési mintájuk alapján szűri ki és képes eltávolítani a rendszerbe akár több tucat bejegyzést is elhelyező kártevőket is. Ezáltal a rootkit-technológiát alkalmazó és a polimorf spyware-ek ellen is véd.

A szoftver hagyományos, adatbázis alapú kémprogram keresést is végez. A Spy Sweeper adatbázisa jelenleg talán a legkiterjedtebb a világon; ma már 141 000 mintát tartalmaz. Ez a Phileas V automatikus kémprogramanalizáló rendszernek köszönhető, melynek elődje, a Phileas másfél évvel ezelőtti indulása óta több tízezer kémprogram nyomot és tevékenységet fedezett fel és katalogizált. A Phileas 80-szor nagyobb sebességű analízist tesz lehetővé, mint a szakemberek által manuálisan végzett elemzés. Erre az alapra építve a Phileas V rendszert többszintűre fejlesztették, így többek között a hálózati csomagok alacsony szintű elemzésére is képessé vált.

A Spy Sweeper 5.0 felhasználói felületét a felhasználók visszajelzései alapján újratervezték, így jóval áttekinthetőbbé és kezelhetőbbé vált. Az egyszerű és gyors telepítést követően a program csakis a legszükségesebb esetben igényel felhasználói beavatkozást, de a hozzáértő felhasználók természetesen a kívánt mértékben testre szabhatják működését.

A Spy Sweeper 5.0 Windows 2000, Windows XP Pro/XP Home és Window XP Media Center környezetben működik.

Bata László





Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.