Hirdetés

IObit Advanced SystemCare 5



|

Teszteltük a multifunkciós takarítóprogram éjszaka megjelent legújabb főverzióját.

Hirdetés

Az októberi számunk egyik teljes verziója az Advanced SystemCare 4 PRO változata volt, amelyet az alábbi cikkünkben alaposabban is szemügyre vettünk (az ott megadott kód csak a négyes verzióval működik). Amint azt ott is kihangsúlyoztuk, nem csupán egy rendszertakarító szoftverről van szó, hanem egy komplex csomagról, amelyhez számos kiegészítő modul kapcsolódik, amelyekkel kiválthatunk akár egy tucat más alkalmazást is a feladataink elvégzéséhez.

 

 

Többfrontos megújulás

 

A rendszeroptimalizáló számos tekintetben frissült, az IObit fejlesztői pedig úgy gondolták, hogy emiatt eljött az ideje egy viszonylag korainak is mondható főverzió-váltásnak. Miben is változott meg az Advanced SystemCare 5 (ASC5)?

A szoftver forráskódját 32 és 64 bites rendszerekhez egyaránt újraírták. Ez talán leginkább az a változás, amelyből az átlagfelhasználó semmit nem vesz észre. Szerencsére azonban olyanok is akadnak, amelyek feltűnőek.

 

 

Megváltoztatták például a teljes felhasználói felületet. Ennek a célja az volt, hogy gyorsabb betöltési idővel induljon a program, illetve, hogy kevesebb erőforrást használjon. Valamivel valóban gyorsabbnak tűnik az indulás és az ablakok közötti ugrálás is, azonban az interfész alapvetően nem hordoz magában drámai változtatásokat.

Ettől függetlenül átrendezték az egyes menüket. Furcsa módon ez azzal járt, hogy a már még több nyelven tudó program magyarnyelv-tudása rosszabb lett, mint a korábbi verzióban. Szintén meglepő okokból számos olyan helyen, ahol eddig magyar feliratot találtunk, most angollal szembesülünk.

 

 

Technikai újdonságok

 

Az Advanced SystemCare ezentúl felhő-alapú megoldással tartja naprakészen az adatbázist. Ez mindenképp előrelépésnek tekinthető, de még mindig nem olyan frissítés, ami érdemi pluszt nyújtana egy főverzióhoz képest.

Azonban talán ilyennek mondható az úgynevezett ActiveBoost funkció, amely lelkesen már az első indítás után aktív. Ennek a feladata az intelligens erőforrás-kezelés, az egyes programok és a CPU gyorsítása, valamint a memória optimalizálása. A beállítások között egy naplóablakban azt is láthatjuk, mihez nyúlt hozzá a program.

 

 

Fejlesztettek még a takarítás és az optimalizálás folyamatán és hatékonyságán is, ezekkel azonban talán eddig sem volt komolyabb probléma. A segédprogramok és az egyéb kiegészítők ezúttal is a rendelkezésünkre állnak, ahogyan az előző verzióban.

Változott a Turbo Boost funkció is, amely hasonló célokkal működik, mint az előbb említett ActiveBoost. A különbség, hogy ez a mód sokkal agresszívebben irányítja az egyes szolgáltatásokat és erőforrásokat, többször és mélyebben avatkozik közbe. Újdonságnak számít, hogy bekapcsoláskor választhatunk munka és játék módok között; a program ennek megfelelően igyekszik a felesleges dolgokat ideiglenesen letiltani.

 

Próbálják ki Önök is

 

Az Advanced SystemCare 5 újdonságait Önök is letesztelhetik, amennyiben az IObit oldalán keresztül letöltik a legújabb próbaverziót (ASC FREE).

 

Adatok

- komplex rendszerkarbantartás
- takarítás, hibajavítás, optimalizálás
- kártevők elleni védelem
- lemeztöredezettség-mentesítés
- rendszerleíró adatbázis-tisztítás
- teljesítménynövelés
- internetes alkalmazások gyorsítása
- számos kiegészítő szoftver
- ár: ingyenes, a PRO változat 12,97 dollár
- web: iobit.com
- kompatibilitás: Windows

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.