Hirdetés

Megjött Androidra és Mac OS X-re a Tresorit



|

Ezen felül megújult a magyar háttértár Windowsos kliensének felülete is.

Hirdetés

Kellemes hírekkel szolgált tegnap a Tresorit, ugyanis egyrészt az online háttértár használatához szükséges kliensprogram végre elérhető Android és Mac OS X operációs rendszerekre, másrészt pedig sokkal elegánsabbá vált a hónapok óta használható Windowsos változat kezelőfelülete. Az Apple iOS-es verzió nemsokára érkezik, a csapat jelenleg a linuxos és Windows Phone-os átiratok elkészítésének lehetőségét mérlegeli.

Hirdetés


A magyar startup megoldása végfelhasználói szempontból elsősorban abban tér el a riválisok többségétől, hogy a biztonságon van a fő hangsúly: a kliensprogram magán a futtató eszközön titkosítja (AES-256) a felhőbe feltöltött állományokat, ráadásul a felhasználók jelszavait nem tárolja rendszer, így az üzemeltetők is legfeljebb a fájlok „kibogozhatatlan” verzióit tudják böngészni a szervereken.


Természetesen ennek megvannak a hátrányai is: a jelszó elvesztése esetén lőttek a helyi eszköz(ök)re nem szinkronizált adatoknak, továbbá webes felületen sem kezelhetik trezorjaikat a felhasználók, hiszen ilyenkor a dekódoláshoz meg kellene adniuk online a jelszavaikat.


(A kép és információ forrása: Tresorit)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.