Hirdetés

Megjöttek az Adobe és a Microsoft szeptemberi frissítései



|

Szokás szerint rengeteg sérülékenységtől szabadultak meg a népszerű szoftverek.

Hirdetés

Tegnap este elérhetővé váltak az Adobe és a Microsoft termékekhez készült legújabb patchek, mindkét vállalat kitett magáért a 2016. szeptemberi hibajavító kedden. A Microsoft összesen 14 hibajavító csomagot adott ki a támogatott szoftvereihez, ezeknek az egyik fele kritikus, míg a másik fele pedig fontos besorolást kapott a biztonsági szakemberektől.


Hirdetés


A redmondiak az összes támogatott Windows mellett az Internet Explorer, az Edge, az Office, az Office Web Apps, az Exchange Server, továbbá a Silverlight termékeket foltozták. A kritikus sérülékenységek mind távoli kódfuttatást tettek lehetővé, míg a fontos besorolást kapott javítások távoli kódfuttatásra, jogosultságkiterjesztésre, információszivárogtatásra adtak lehetőséget a támadók számára. A Windows 10 kumulatív frissítésében a biztonsági foltozások mellett rengeteg kisebb-nagyobb funkcionális hibát is javítottak a programozók, a patch telepítése után a Windows 10 Anniversary Update buildszáma 14393.187-re emelkedik.



Az Adobe-nál sem unatkoztak az illetékesek, a Flash tegnap kiadott új változatában (23.0.0.162) 26 különálló sebezhetőséget sikerült befoltozniuk; érdekességként ezekből kettőt a Microsoft egyik biztonsági kutatója fedezett fel. A Google Chrome automatikusan letölti majd magának az új verziót, a Windows 8/10 rendszerek beépített böngészői a Windows Update-en keresztül kapják meg a frissítést, a más szoftveres kombinációkhoz innen tölthető le az új kiadás.


(Forrás: Ghacks, Microsoft, Adobe | Nyitókép: Christiaan Colen)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.