Hirdetés

Megmutatta magát az Internet Explorer 9



|

A Microsoft leendő böngészője hardveres gyorsítást kap, és még jobban tiszteletben fogja tartani a webes szabványokat.

Hirdetés

A Los Angelesben zajló Microsoft professzionális fejlesztői konferenciája előtt már elterjedtek azon pletykák, amely szerint az eseményen megérkezhetnek az első hírek az Internet Explorer következő verziójáról. Tegnap még sok tudósító hoppon maradt, ám a PDC 2009 második napján Steven Sinofsky, a Windows-üzletág és Live fejlesztésekért felelős vezetője lerántotta a leplet az Internet Explorer 9 készületeiről.

 

 

ie9-sebesseg.jpg


Elmondása szerint a Microsoft következő böngészője tovább fogja járni az Internet Explorer 8 által már kitaposott utat, vagyis még elődjénél is jobban tiszteletben fogja tartani a webes szabványokat. Steven Sinofsky mindezt az ACID3 tesztel demonstrálta, ahol 32 pontot ért el a csupán három hete fejlesztett böngésző, miközben ugyanitt a nyolcas Explorer csak 20 pontot tudott elérni. E mellett az IE9 már HTML5 támogatást is fog kapni, valamint új JavaScript motorral látják el.

A legfontosabb hír azonban, hogy az Internet Explorer 8-hoz képest jelentősen gyorsulhat a redmondi szoftvercég következő böngészője, amelyet hardveres gyorsítással látnak el. "Úgy gondoljuk, hogy a hardver erejének meg kell jelennie a böngészőben is" - mondta az eseményen Sinofsky, ahol elismerte, hogy a vetélytársaihoz képest az Internet Explorer 8 jelentősen lassabb. Míg a három hete fejlesztett kilences verziószámú böngésző már teljes mértékben pariban van konkurenciájával.

A Windows-üzletág vezetője nem osztott meg semmilyen információt az IE9 érkezésével kapcsolatban. Ám mivel a Microsoft böngészői két éves ciklusban követik egymást, s az IE8 idén márciusban jelent meg, ezért egy ideig még biztosan nem találkozhatunk vele.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.