Hirdetés

Megoldódott a Radeon RX 480 fogyasztási problémája



|

Csökkent a PCIE busz terhelése, de ez nem ment a teljesítmény rovására.

Hirdetés

Röviddel az AMD Radeon RX 480 elérhetővé válása után kiderült, hogy a referencia kialakítású modell bizonyos körülmények között a szabványban megengedettnél több áramot vehet fel a PCI Express csatolófelületről. Ígéretéhez híven a chiptervező cég lépett az ügyben, a kártyák tulajdonosainak mindenképp érdemes telepíteniük a legújabb Radeon Software Crimson Edition 16.7.1 meghajtóprogramot.


Hirdetés


Az AMD az áramfelvétel elosztásának tweakelésével oldotta meg a problémát, a kártyákon használt IR3567 feszültségszabályozó paramétereinek módosításával a hattűs PCI Express csatlakozóra tolta át a PCI Express busz esetleges többletterhelését. Ezen felül a Radeon Software beállítóprogramban található még egy gyárilag kikapcsolt "Compatibility Mode" funkció is, ennek bekapcsolásával a teljesítmény rovására tovább csökkenthető a grafikus kártya fogyasztása.



A PCPerspective gyorstesztje szerint az új meghajtóval nem csökkent a Radeon RX 480 teljesítménye, sőt: egyes újonnan bevezetett optimalizációknak köszönhetően minimális mértékben még nőtt is a játékok alatt tapasztalható renderelési tempó. Innen tölthető le a WHQL-minősítést nélkülöző driver.


(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.