Hirdetés

Megújult az ingyenes Portable Apps platform



|

Start menü márpedig a Windows 8-ban is lesz! A Portable Apps-ban legalábbis biztosan.

Hirdetés

Ha összeszámolnánk, hogy hányszor telepítettünk már Windowst, akkor döbbenten konstatálhatnák a legszelídebb felhasználók is, hogy pusztán ez a tevékenység minimum napokat, de akár heteket vett el életükből. Legtöbbször az alkalmazások kuszálják össze a rendszert és teszik szükségessé a gyalulást, a rendszer-adminisztrációs adatbázis ugyanis egyáltalán nem korlátlan befogadóképességű. Már többször írtunk róla, hogy hordozható alkalmazások használatával elkerülhető a kuszaság és nagyságrendileg kitolható a Windows rendszer élettartama. Ebben a témában talán a PortableApps.com nyújtja a legellenőrzöttebb és legteljesebb freeware szoftvergyűjteményt, érdemes körülnézni portáján, mert kínálatában nem csak néhány alapvető alkalmazást, hanem utility szoftvereket (pl. állománykezelő, adatbázis kliens), játékokat, irodai alkalmazásokat és néhány komplett fejlesztői környezetet is megtalálhatunk. Most néhány ingyenes zeneszámmal is gazdagabbak leszünk, ha a Download + Free Music gombra kattintunk a honlapon. (Némi pepecseléssel magunk is készíthetünk egy meglévő alkalmazásból hordozható változatot.)

 

 

Az új, Portable Apps 10.1.2-es verzióban az indítópult grafikailag nem változott kiugróan, de sok apró változtatás teszi kényelmesebbé használatát. Megbízhatóbban indul az automatikus frissítés, ami rengeteg böngészéstől és várakozástól kímél meg minket, ha naprakészen akarjuk tartani alkalmazásainkat, tapasztalataink a funkció nagyon gyors és hatékony lett (kivéve a LibreOffice-t, aminek frissítését nem tudta elvégezni, el kellett távolítanunk az irodai programcsomagot és feltelepíteni az újat). Javították a 2 TB-nál nagyobb meghajtók kezelésének hibáját és gyorskeresés hiányosságait (/ jellel kezdve ékezetes karakterrel kezdődő szóra is kereshetünk). Eddig is adhattunk meg saját fotót a menü képének személyre szabásához, de ez sokszor fagyást okozott, most ezt a hibát is sikerült orvosolni. A magyar nyelvű felület fejlesztésében is előbbre jutott a csapat és már készül a Portable Apps Platform 11.0 is.

 

Hagyományos, PC-s szemléletű felhasználók vélhetően még sokáig használják a Portable Apps klasszikus stílusú freeware alkalmazásait, a platform maga pedig kiváló eszköz a Windows kímélésére, szoftver eszköztárunk mobilizálására vagy akár arra, hogy az ősi Start Menühöz hasonló környezetet majd átmentsük a Windows 8 alá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.