Hirdetés

Melyik böngészőben fut a legjobban a WebGL?



|

A jelenleg is nyertes böngésző pár hónapon belül tovább növeli az előnyét.

Hirdetés

Az elsősorban indie játékfejlesztők által használt Unity játékmotor 5.3-as frissítésétől kezdve hivatalosan támogatott platformmá vált a WebGL, azaz immáron bármiféle extra plugin nélkül is lehetséges böngészőkben futó, teljes értékű 3D-s játékokat készíteni vele. A fogyasztók számára természetesen jó kérdés, hogy melyik böngészőt érdemes használni az efféle játékok futtatására, így a fejlesztők most készítettek egy átfogó teljesítménymérést.

Hirdetés


Az eredmény sokakat meglephet: a tesztek alapján Windows és Mac OS X rendszereken a 64 bites Firefox 42 minden esetben jelentősen gyorsabbnak bizonyult a riválisoknál. Belátható időn belül ráadásul biztosan nem fogja megszorongatni semmi, ugyanis a Firefox 45-től kezdődően a Mozilla lehetővé teszi majd a WebGL-es kódok számára a többszálú programfuttatást, amitől szinte szárnyakat kap majd a Unity ezen funkcionalitást kihasználni képes verziója.


Teljesítmény Windows 10 alatt


Teljesítmény Mac OS X alatt

(Forrás: Unity)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.