Hirdetés

Mennyire van biztonságban? Tesztelje netezési szokásait!



|

Biztonsági szempontból az ember, azaz a felhasználó a leggyengébb láncszem internetezéskor. Tesztelje le saját netezési szokásait kérdéseinkkel!

Hirdetés

A legtöbb szakértő szerint elsősorban nekünk kell felkészültnek lennünk a támadásokkal szemben, így a fő veszélyhordozó is maga az internetező ember. Ha elég elővigyázatosak, és persze tapasztaltak vagyunk, akkor nem érhet minket baj, a könnyelműségért azonban komoly árat fizethetünk.

Íme a PC World 13+1 kérdése a szörfölési szokásokról, elsősorban biztonsági szempontból megközelítve:

 

 

pay_pal_k_k.jpg

 

 

Tesztsor értékelés:

teszt_ertekeles.jpg

A táblázatra kattintva megnyílik egy külön ablakban, így az előző oldalra visszalapozva könnyebben tudja összesíteni az eredményét!


Értékelés:

0-9 pontig - Ön a totálisan önveszélyes felhasználó szintjén áll. A vírusíróknak, kém- és reklámprogramok készítőinek álma egy olyan világ, ahol mindenki így használja gépét. Mindenképpen szüksége van arra, hogy ezen a területen több tudásra tegyen szert és hogy sokkal tudatosabban használja a számítógépét a lehetséges veszélyeket szem előtt tartva!

 

10-16 pontig - Ön túlzottan magabiztos. A veszély az Ön esetében abban rejlik, hogy alábecsüli a világháló veszélyeit - sajnos a mindennapi internethasználathoz ennél azért több óvatosságra lesz szükség. Legyen kicsit paranoiásabb, jobb félni, mint megijedni.

 

17-22 pontig - Önt igazán nagy baj már nem érheti internetezés közben. Még egy kis szkepticizmus, és a káros alkalmazások futva menekülnek majd, illetve esélyük sem lesz beférkőzni a számítógépére..

 

23-28 pontig - Kiváló eredmény! Erre az óvatosságra és felkészültségre van szükség a biztonságos internetezéshez.

 

 

A tudatos internetezésről és a hibák elkerüléséről szóló cikkünket megtalálja az augusztus 1-én megjelenő PC World magazinban!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.