Hirdetés

MS és FB: ennyi adatot kért az USA



|

A vállalatok adatokat közöltek a kormányszervek adatigénylési mennyisége kapcsán, a Google és Twitter szerint ködösítés folyik.

Hirdetés

A bő egy hete tomboló NSA-botrányban érintett vállalatok a megtépázott hírnevük helyreállítása érdekében nemrég együtt azon kéréssel fordultak az amerikai kormányhoz, hogy hadd hozzák nyilvánosságra az ügynökségek által a FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) segítségével titokban kikért adatok mennyiségét.


A gyors megbeszélés enyhén szólva is felemás eredménnyel zárult, ugyanis a cégeknek csak azt engedték meg az illetékesek, hogy az összes hagyományos bírósági végzéssel együtt közöljenek adatokat, azaz a két típusú adatkérés arányát nem lehet tudni, csak komplett mennyiséget. A Microsoft és Facebook nyilvánosságra is hozta a 2012. második felére vonatkozó releváns statisztikáit, ám a Google és Twitter szerint az egyezkedés egyáltalán nem érte el a célját, hiszen a lényeg pont a FISA-s igénylések számának különálló publikálása lenne.


A tájékoztatások szerint a Microsoft a tavalyi év második felében 6-7 ezer igénylés történt, amely 31-32 ezer felhasználói fiókot érintett, míg a Facebook esetében ugyanezen számok 9-10 ezer és 19 ezer. Sajnos azt már nem tudni, hogy a vállalatok hány esetben adták ki a kért adatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.