Hirdetés

Microsoft–Novell egymásra találás



|

Közös erővel dolgoznak tovább a Windows és a SUSE Linux jobb együttműködéséért

Hirdetés

A szerződés értelmében a Microsoft a Novell SUSE Linux Enterprise Server kiadását fogja ajánlani a vegyes forráskódú környezetet üzemeltető, vagy ilyen megoldást választó szervezeteknek, és a két platform interoperabilitását támogatói szolgáltatáscsomaggal is megerősíti.

 

A Novell arra számít, hogy a Microsofttal kötött megállapodás eredményeként a SUSE Linux preferált platformmá válik a vállalati felhasználásra alkalmas Linux disztribúciók körében, mivel a tanúsított együttműködés és az esetleges szabadalomsértési eljárás veszélyének elhárítása komoly előnyt jelenthet az üzleti felhasználók számára.

 

A két szoftvercég közös kutató-fejlesztő központot is létrehoz, amelyben szakembereik a Windows és a SUSE Linux operációs rendszerre épülő megoldásokat fognak tervezni és tesztelni ügyfelek és partnerek bevonásával. Ez a munka elsősorban a virtualizáció, a webszolgáltatások és a dokumentumformátumok (Open Document Format - MS Open XML) közötti átjárás területére összpontosít majd.

 

A Microsoft és a Novell megállapodásának pénzügyi vonatkozásait az együttműködésnek ebben a szakaszában nem hozták nyilvánosságra.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.