Hirdetés

Minden eddiginél több kémprogram terjed



|

A kémprogramok minden eddiginél jobban terjednek.

Hirdetés

A Webroot egy olyan felmérésről számolt be, amely biztonsági szempontból sajnos meglehetősen rossz eredményeket tartalmaz. A cég elsősorban a kémprogramokat és azok terjedését vizsgálta. A felmérésből kiderül, hogy a kémprogramok soha nem látott mennyiségben próbálják megfertőzni a kiszemelt számítógépeket.


A Webroot szerint a legrosszabb helyzet az Egyesült Államokban alakult ki. Itt 25385 kártékony weboldalt sikerült felfedezni. A második helyet Lengyelország, míg a harmadikat Hollandia foglalja el. A felmérés arra is rámutatott, hogy nemcsak az otthoni számítógépek egyre veszélyeztetettebbek, ugyanis a vállalati számítógépek esetében is romlott a helyzet. A cég szerint egy vállalati PC-n átlagosan 27 darab spyware található. Ez a szám az első negyedévben 22,7 volt.

A Webroot arra is felhívta a figyelmet, hogy a kémprogramok egyre trükkösebb megoldásokat alkalmaznak annak érdekében, hogy minél több számítógépet tudjanak megfertőzni. A kémprogramok írói egyre gyakrabban használnak titkosítási és tömörítési módszereket is, amelyek segítségével megpróbálják megnehezíteni az antispyware alkalmazások dolgát.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.