Hirdetés

Most már tényleg itt az XP SP3!



|

Pár nap késés után már letölthető a javítócsomag.

Hirdetés

Sokan várták, ám pár nappal tovább tartott a várakozás: a Microsoft kompatibilitásigondokra hivatkozva csak ma tette elérhetővé a Windows XP Service Pack 3-at, azonban a mai naptól az Automatikus Frissítések és a Microsoft Letöltőközpont már tartalmazza az összefoglaló javítócsomagot.

20080507xpsp3.jpg


Az eredetileg április 29-ére bejelentett csomag tulajdonképpen összegzése az eddigi szervizcsomagok óta összegyűlt különböző kisebb javításoknak, így telepítése főleg azoknak ajánlott, akik újonnan telepítik az operációs rendszert, vagy eddig elmulasztották folyamatosan letölteni a folyamatos apróbb frissítéseket. Az interneten természetesen már a hivatalos megjelenés előtt elindult a vita arról, hogy az SP3 mennyire lassítja le a korábban XP SP2-vel működő gépeket, a halasztás pedig csak tovább fokozta a hangulatot: az április végi megjelenés előtt derült ugyanis ki, hogy a javítócsomag a Microsoft egyik saját termékével, a Dynamics RMS elnevezésű alkalmazással nem működik együtt hibátlanul.

A mai nap sem a teljes megoldást hozta el, ugyanis a Microsoft egyelőre egy olyan szűrőt alkalmaz, amely meggátolja az SP3 feltelepülését azokra a gépekre, amelyek futtatják a fent említett programot. Hogy a teljesen végleges megoldás mikorra születik meg, még nem tudni, a közlemények egy későbbi, májusi időpontra teszik a véglegesen javított változat elérhetőségét.

Hasonló probléma miatt csúszott egyébként a Vista első javítócsomagja, az SP1 is, melynek automatikus letöltését szintén újra aktiválta a redmondi vállalat.

A javítócsomagok közvetlenül a PC World szerveréről is letölthetőek a következő hivatkozásokra kattintva:

Windows XP SP3 (angol)

Windows XP SP3 (magyar)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.