Hirdetés

Microsoft: antitröszt pert a Google nyakába!



|

Redmond szerint az Android egy piacot kifosztó trójai ló.

Hirdetés

Újabb meglehetősen humoros esemény bontakozott ki az Európai Bizottság berkein belül, ugyanis a többek közt Microsoftot, Nokiát és Oracle-t tömörítő Fairsearch Europe névre hallgató csoport formális panaszt nyújtott be a Google mobilos operációs rendszerének piacbomlasztó hatása miatt.


A csoport állítása szerint az Android egy trójai ló, amely a Google termékei iránt függőséget alakít ki, monopolizálja a mobilos piacot, kontrollálja a fogyasztók adatait. Ugyan maga az operációs rendszer ingyenes, ám amennyiben a telefonok gyártói teljes „élményt” kívánnak nyújtani a vásárlóknak, akkor feltétlenül muszáj előtelepíteniük, továbbá prominens helyen felsorakoztatniuk a keresőcég saját programjait.


A Fairsearch Europe szerint a Google „fosztogató praktikája” ezen felül ellehetetleníti az alternatív operációs rendszereket kínáló vállalatokat is, hiszen azok befektetései a lanyha érdeklődés miatt nem térülnek meg. Fentebb természetesen azért neveztük humorosnak a helyzetet, mert a Microsoft 2004-ben 497 millió eurós bírságot kapott az EU-tól a Media Player Windowsba való beépítése miatt (amit egyébként nem volt hajlandó kifizetni, így végül 860 millióra emelték az összeget), most március elején pedig újabb 561 millió eurós büntetést fizethet a böngészőválasztó képernyőt felajánló frissítés Windows 7 SP1-ből történő kifelejtése miatt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.